maandag 13 juli 2009

Voorbereidingen

Afgelopen donderdag hebben we het bestelformulier voor de nieuwe keuken ingeleverd. Voor de badkamer en het toilet ligt alles vast. We wilden echter in de badkamer een spiegelkastje in plaats van de standaard spiegel en planchet. We gingen dus even langs bij hofleverancier IKEA. Daar kochten we de Lillången, alsmede twee wasmanden. We liepen ook nog even langs de Ånga om te kijken of dat aan onze behoefte voldoet en of het mooi genoeg is. Het doet en het is.

Vrijdag vierden we Laura's 21e verjaardag met een etentje in Humphrey's op de Kop van Zuid. Vanuit hun huis is dat aan te lopen (vooral erg handig voor de terugweg). We gingen daarna wat drinken op een terrasje aan de Witte de Withstraat en togen toen naar de Breakaway aan het Weena, waar ik op het terras bijna in slaap viel. We bleven bij de meiden slapen, zodat ook het verkeer niet in gevaar kwam.

's Anderendaags gingen we weer de stad in om even op de Meent langs de Sola fabriekswinkel te gaan. Die hadden aanbiedingen voor pannensets. Nu gebruiken we een allegaartje aan pannen die we in de loop der tijd verzameld hebben. Dat kan esthetisch natuurlijk niet. Bovendien gaan we over op keramisch koken in plaats van elektrisch. De keus viel op Carré, simpel, robuust en toch mooi. Na deze vangst ging ik nog even langs Schmidt (ook al bijna om de hoek) voor zes award winning haringen.

Gisteren was de berging aan de beurt. Deze grenst aan de achterkant van de badkamer (boven) en toilet (beneden) en daar lopen alle leidingen en afvoeren. De hele waterhuishouding van het hangende toilet wordt aan de bergingskant bevestigd, dit spaart ruimte in de badkamer. Op die plek zit bij ons een vide, waar natuurlijk nogal wat troep stond. Een goeie gelegenheid om dat eens goed uit te mesten, want de heren bouwvakkers moeten er wel bij kunnen. Vandaag ga ik dus met een auto vol richting de milieustraat.