zaterdag 17 januari 2015

Dubbelfunctie

De tijd van twee smartphones, één privé en één zakelijk is voorbij. De Motorola moto g en de Apple iPhone 4S heb ik aan de wilgen gehangen en vervangen door de nieuwe Motorola moto g 2nd generation met dual sim. Geen kwaad woord over de iPhone, werkelijk een handig apparaatje, zeker als je ook een iPad en iPod gewend bent. De oude Motorola, ook een prettig hebbeding. Het merk is het voormalige vlaggenschip van Google en inmiddels doorverkocht aan Lenovo, dat eerder al de PC divisie van IBM overnam, dus zeker geen kleine jongen. Motorola heeft de twijfelachtige eer de eerste draagbare mobiele telefoon op de markt te hebben gebracht, de DynaTAC 8000x. Lees hier meer.

Anno 2015 gaat het er heel anders aan toe zoals we allemaal weten en ervaren. Niet nieuw maar wel uitermate handig voor mij is dus de dual sim optie, zodat ik zowel zakelijk als privé kan bellen met één en dezelfde telefoon.


De vorige en ook deze Motorola wordt verkocht zonder oplader, zodat ik die apart moest bestellen. Verder een 32GB microSDHC card van Kingston en de Motorola flip shell, die in plaats komt van de gewone achterkant, resulterend in een slanke doch afdoende bescherming.