woensdag 24 augustus 2022

Oppepper

Nadat ik in de woonkamer orde op zaken had gesteld, restte nog de slaapkamer. Daar was, na de ontmanteling van de zolder, de Pro-Ject Debut II SE draaitafel teruggekeerd. Na de inruil van de Rotel RA-12 echter ontbrak het aan een (ingebouwde) voorversterker (de CXA60 ontbeert een dergelijke aansluiting) voor genoemde draaitafel. Die vond ik gelukkig in de Rega Fono Mini A2D MK2. Dit is het instapmodel van Rega, een gerenommeerde fabrikant uit het Verenigd Koninkrijk.  

Een  voorversterker heeft twee functies: het oppeppen van de lage uitgangsspanning van het element en het herstellen van de RIAA curve. Geinig detail is, dat je via de USB-B aansluiting je vinyl kunt digitaliseren met behulp van bijv. Audacity. Kortom, er ligt weer een wereld open...

De aansluitingen zijn als volgt: aarde, line-in (vanuit de draaitafel) en line-out (naar de versterker). Een kind doet de was. 

Op aanraden van Carla heb ik de Ikea Aptitlig snijplank gebruikt als ondergrond voor de draaitafel, met onder de spikes schoteltjes om het bamboe niet te beschadigen.


De set tot dusverre (standaard kabeltjes niet genoemd):

Bronnen:

Versterking:

Output: