zaterdag 14 februari 2009

Maiden voyage

Laura kon de Alfa op vrijdag de 13e ophalen. Dat beloofde niet veel goeds. Er moest trouwens eerst nog een boel geregeld worden. Verzekering, kenteken op naam zetten en een parkeervergunning regelen. Dat laatste zou wel eens twee weken kunnen gaan duren, maar gelukkig kon ik de paperassen meteen meenemen, ware het niet dat eerst door haar persoonlijk het kenteken op naam moest worden gezet. Laura was ziek, dus dat moest even wachten. Donderdag is alles in orde gekomen.

Gisteren de auto opgehaald. Eerst even geld scoren bij de ING en toen op naar het Noordereiland, alwaar de Alfa reeds op de stoep stond te prijken. Na de nodige plichtplegingen konden we gaan rijden! We gingen met mij achter het stuur naar de Maasvlakte, waar je rustig kunt rijden. Afgelopen zondag hadden we met De Peus hetzelfde ritje gemaakt. Laura reed terug zonder problemen. Het is een pittig karretje. Laura wilde nog even langs haar werk op de Mathenesserlaan, maar je mag vanaf de Nieuwe Binnenweg niet links afslaan, dus we reden door. We raakten verzeild in de Maastunnel en zijn toen maar op huis aangegaan. Laura kijkt al uit naar alle ritjes die ze gaat maken. Binnenkort wordt de radio ingebouwd en er zijn al de nodige MP3-cd'tjes gebrand.

In mijn collectie auto's van Kuifje heb ik trouwens ook een Alfa en een Peugeot. Het zijn de Alfa Romeo Giulietta en de Peugeot 403 taxi, nota bene beide uit 'De juwelen van Bianca Casta-fiore'. Beide modellen stammen uit 1955 en hebben erg veel stilistische overeenkomsten, net als Laura en ik...




Update: Na twee dagen bleek dat de slang van de stuurbekrachtiging lekte. Dit is gelukkig, met originele onderdelen, gratis gerepareerd.