donderdag 1 augustus 2013

Even uitblazen

Vorig jaar is het er min of meer bij ingeschoten, maar dit jaar genieten wij weer van een weekje Enschede. We vertrokken zondagavond met boterhammen in het gekoelde dashboardkastje. Na een uurtje rijden stoppen we altijd even voor een korte break. Op het parkeerterrein van het benzinestation stopte een bus achter ons, waar dat niet mag. Er schoot een vent naar buiten die meteen de bosjes inging voor een sanitaire stop... Daarna dromden de overige dames en heren uit om eens fijn te gaan staan paffen. We zijn er maar weer snel vandoor gegaan.

Zaterdag hadden we Sander, Mariska's vriend, ter kennismaking op bezoek. Ik had voor de gelegenheid twee kippen gebraden, waarvan er één overbleef. Daarvan hebben we zondagavond de helft opgegeten. De volgende (maan)dag hebben we boodschapjes gedaan bij Appie in de buurt en 's middags op de fiets naar het Centrum. Dat is ongeveer een kwartiertje fietsen. Je kunt daar best aardig winkelen, met als buit een flinke stapel boeken bij de AKO (1€ per stuk) en een andere stapel bij de Bijenkorf (50% korting). De middag werd afgerond met een bezoekje aan IKEA in Hengelo, waar we zowaar nog wat ontbrekend serviesgoed vonden. 's Avonds aten we de rest van het kippetje met stokbrood. Het eten werd vanzelfsprekend vergezeld van een glaasje wijn.

We hadden ons voorgenomen twee wandelingen te maken deze week, op dinsdag en op donderdag. Dinsdag viel de keus op de ANWB Archemerbergroute van slechts 7 km, net onder Ommen. Ter plaatse bleken er heel andere routes te zijn, dus hebben we er één gedaan van ruim 10 km, naar, op en rond de Lemelerberg. Het was perfect wandelweer, rond de 21°C, beetje bewolkt, lekker windje. De wandeltocht zelfs was best pittig, de Lemelerberg werd twee keer beklommen. Onderweg bos en hei met opvallend veel jeneverbesstruiken. Na drie uur waren we rond. Via Ommen, dat een beetje tegenviel, zijn we teruggereden. De avondmaaltijd bestond uit spaghetti Bolognese.



De weersverwachting is gunstig maar het wordt te warm om nog een keer te gaan wandelen. Woensdag zijn we de ANWB Sagenlandroute gaan rijden. Deze start in Borne, via Tubbergen, Ootmarsum, Denekamp en Oldenzaal weer naar Borne. Op de site van de ANWB is geen spoor meer van deze autoroutes en ook de bebording laat te wensen over. Soms moesten we met behulp van de navigatie verder, waarbij altijd wel weer een bord in zicht kwam. Onze boterhammetjes aten we in Mander, bij watermolen Bels, waar we een aantal jaar geleden een wandeling hebben gemaakt. Oldenzaal leek ons wel leuk om even te winkelen, maar dat viel hard tegen. Dit plaatsje heeft totaal geen sfeer, jammer. Na het restje spaghetti zijn we 's avonds nog even in de buurt wezen wandelen. De rest van de avond, eigenlijk net als andere avonden, heerlijk gelezen met een beker Earl Grey. Geen koffie, geen tv: heerlijk!


Vandaag zouden we weer wandelen maar het wordt echt te warm: 27°C. Carla had wel zin om weer naar de stad te gaan, ze is alleen op de fiets. Ik schrijf dit bericht en wacht op onze vrienden die een dag eerder thuiskomen. Morgen de warmste dag van het jaar...