dinsdag 5 mei 2009

Heel grote brief

Afgelopen tijd is de buitenkant van de huizen in ons hoekje van Oosterflank flink onderhanden genomen. Zo zijn de hardhouten kozijnen helemaal schoongebrand en opnieuw in de beits gezet, het beschot geverfd en is het metselwerk van de bergingen die op de wind staan opnieuw gevoegd. Voor mij aanleiding ook maar eens een nieuw buitenlampje op te hangen en een nieuw tuinbankje neer te zetten.

Twee jaar geleden kreeg een aantal bewoners ook een nieuwe keuken. De toewijzing ging heel innovatief: er waren koffertjes beschikbaar met informatiemateriaal. Er waren alleen minder koffers dan huizen. Wie een koffertje kreeg was ook kandidaat voor een nieuwe keuken. Was je echter niet thuis op het moment dat de koffertjes werden rondgebracht, dan had je pech, geen keuken. Nu, twee jaar later, ging het gerucht dat er weer met nieuwe keukens begonnen zou worden. Ik belde PWS om na te vragen of dit klopte en inderdaad, het plan was toevallig nèt goedgekeurd. Sterker nog, het plan voorziet ook in een nieuwe badkamer (met andere indeling) en een nieuw toilet! We zouden de week daarop een brief krijgen. Na twee weken: geen brief. Nog maar eens gebeld waar de brief bleef en inderdaad, de brief zou nu echt snel komen. Na drie weken nog steeds geen brief.

Tot we vanmiddag over de Capelseweg reden en we een bord zagen staan met 'Groot onderhoud et cetera'. Dat is wel een heel grote brief! We zijn natuurlijk hartstikke blij, hoewel de rotzooi en het ongemak wel voor problemen zullen zorgen. Elk voordeel heb zo zijn nadeel.


p.s. vandaag, 7 mei, is de brief dan toch eindelijk in de bus gevallen.