dinsdag 25 maart 2008

A day in the life 2

I'M ONLY SLEEPING | We zijn al vroeg ons mandje ingegaan, om 22.00 (of daaromtrent) uur gingen bij mij de luikjes dicht. Ik werd wel af en toe wakker van het trilalarm van Laura's telefoon. SMS'jes van haar lover. Ze sliep er dwars doorheen, dus dat belooft wat. Het ontbijt is Engels met een Europees randje. Ik had spek, roerei, black pudding (bloedworst), tomaat en fried bread. Dit laatste is dermate vet, dat er een uur gaans biodiesel van gestookt kan worden. De thee is hier echt lekker. We hadden ook nog een croissantje met brie.

HELP! | Na het ontbijt had Laura de sleutel de verkeerde kant opgedraaid, dus toen ik de deur dichttrok kreeg ik hem niet meer open. Er moest een handyman aan te pas komen om ons te redden.

RAIN | Op weg naar de Beatles Story kwamen we langs Liverpool Cathedral. Dit is een gigantisch bouwwerk en het staat op een soort heuvel. Rondom de kerk ligt James' Garden. Dat bleek dus een eeuwenoude begraafplaats te zijn. De graven zijn bijna allemaal geruimd, maar ze hebben de grafstenen als een soort muur om de voet van de heuvel gezet. In combinatie met het weer (regen/kou) toch een chilling experience.


I WANT TO TELL YOU | De Beatles Story is gesitueerd in de Albert Dock. Dit gebied is de Kop van Zuid van Liverpool. Binnen in dit museum krijg je een digitale vertelster op die je rondleidt. Het geluid is een beetje te zacht en op sommige plekken tettert een andere (externe) verteller er doorheen. Het is wel heel leuk gedaan en je ziet of hoort toch nog dingen die je nog niet wist. Er was ook een speciale fototentoonstelling van een fotograaf die tijdens de Ed Sullivan Show meeliep. In het winkeltje enkele souvenirs, al dan niet op bestelling, gekocht. De Magical Mystery Tour konden we vandaag niet meer boeken, dus die doen we morgen. Hongerig als we waren hebben we een Quarterpounder in de MacDonalds's gescoord. Daarna even naar het hotel om uit te puffen en straks winkelen. Laura is helemaal loos gegaan, zij het binnen haar financiële mogelijkheden. Er is een overdekte markt, waar ventilatie node ontbreekt. Het stinkt er naar bedorven schapenvlees.

Wel lekker Illy capuccino gedronken in een zaakje naast Toni & Guy. De eigenaar is Italiaan en alles was Italiaans, tot aan de niet-rokenstickers toe. In het hotel pizza gegeten, was wel OK maar niet top. Daarna gepoold, het ging gelijk op. Niet slecht voor een beginner. Het systeem wat we spelen noemen we Liver Pool. Laura kickt af van het roken, min of meer. Peuken zijn hier erg duur.