zondag 16 mei 2010

Hakken en zagen

(B)Log Lady. 
Carla had het idee naar de bollenvelden te gaan. Ik vond een wandeling, het Laarzenpad, in de nabijheid van de Keukenhof. Deze megalomane knollentuin lieten we voor wat het was. Het Laarzenpad (volg de blauwe paaltjes) door Landgoed De Keukenhof, Landgoed Wassergeest, Kasteel de Keukenhof en de Waterbossen is op zich al een hele kluif. Het is een drassig gebied, met ontzettend veel water, afgewisseld door weiden en bossen.

Het is een echt houthakbos, getuige de enorme stapels boomstammen die je overal ziet. Ze worden kunstig opgestapeld op een manier die ik nog niet eerder heb gezien. Het pad voert ook langs de Leidsevaart waar ook de trein langs raast.

Net voor het oude Station Lisse steken we de weg over om in de Waterbossen te belanden. De paden zijn hier zo zacht dat er boomstammetjes gelegd zijn om over te lopen. Ze noemen het Knuppelpaden en zijn geen succes. Het is hobbelig en glad en ook de blauwe paaltjes ontbreken hier. Bollenvelden hebben we trouwens niet gezien. Na een kleine drie uur lopen eten we nog een appeltje en aanvaarden de reis naar huis.