dinsdag 8 juni 2010

Haring lite

Van paling naar haring is maar een klein stapje. Vorig jaar ben ik, toen vrouw- en dochterlief naar Barcelona waren afgereisd, bij Petra langs geweest om eens lekker nieuwe haring te gaan eten. Dat beviel zo goed dat zij dit jaar Carla en mij uitnodigde om vandaag hetzelfde te doen. Het is vandaag namelijk de eerste dag van de nieuwste haring dit jaar. Die datum staat heel lang van te voren vast en in maart hadden we al afgesproken. Het dreigde vandaag slecht weer te worden, dus het parapluutje ging mee. Onnodig, want het was goed weer.

Met de Peus koersten we richting de Visafslagweg(!) in Scheveningen, naar Simonis Aan De Haven. We bestelden eerst maar eens zes haringen, mocht het tegenvallen dan laten we het daarbij. De haringen zijn minder vet dan vorig jaar maar toch zeer smakelijk en met iets meer bite. Dat smaakte naar meer, dus nog maar eens zes besteld. Zalig. Daarna liepen we nog even naar het strand, waar we bij de Waterreus een drankje nuttigden. We waren best dorstig na vier haringen de mens m/v! Toen begon het toch te betrekken, dus kuierden we maar weer richting auto. We kochten nog wel wat Hollandse garnaaltjes voor door de sla.

We spraken af dat we dit elk jaar gaan doen. Daarna reden we via IKEA Delft waar we nog een tuintafeltje wilden kopen ter vervanging van de tafel van twee, die nu na een jaar ernstig krom begint te trekken. Helaas waren die wegens verbouwing resp. ruimtegebrek niet meer te koop. In Rotterdam bij de HEMA: geen tuintafel. Blokker: geen succes. Xenos: bingo! Mèt stoeltjes, want je moet toch èrgens op zitten?