maandag 13 december 2010

Seizoensinvloeden

De winter is het enige seizoen waarin we nog niet op Texel zijn geweest. In juli leek dat nog een goed idee. Hotelletje geboekt op voordeeluitjes.nl. Bij de boot merkten we al een groot verschil met andere jaren: we stonden vooraan! De boot was ook maar half vol en van een file naar Den Burg was ook al geen sprake. De oversteek was behoorlijk koud, hoewel het niet vroor. Kaartjes had ik online geboekt, op teso.nl (Texels Eigen Stoomvaart Onderneming). Dat het de doorstroming niet positief beïnvloedde moge duidelijk zijn.

Het hotel was makkelijk te vinden, TomTom kon in zijn foedraaltje blijven. Ons kamertje is piepklein en heeft zijn beste tijd gehad. Het is ook behoorlijk gehorig. Meteen na het inchecken hebben we Den Burg uit-gecheckt, nadat we een bord bitterballen en een drankje van het huis naar binnen hebben gewerkt. Het is zondag en vrijwel alle winkels zijn gesloten. Vandaag in het Ouwe Sunderklaas, een lokale variant op het Sinterklaasfeest. Het houdt voornamelijk in dat de jeugd verkleed als was het carnaval alle etablissementen onveilig maakt. Hierdoor kunnen we eigenlijk nergens gezellig iets gaan drinken. Het is bitter koud en vroeg donker, dus gingen we in afwachting van het diner een boekje lezen op de kamer. We wilden lekker gaan eten in De Worsteltent, maar die zijn gesloten voor het seizoen. Het eten hier in het hotel (in de prijs inbegrepen) viel niet tegen, maar ook niet meer dan dat. Daarna keken we nog wat TV en we gingen vrij vroeg onder de klamme lapjes.

Vanmorgen stonden we ook weer vroeg op. Het ontbijt was grote klasse. De zaal zat vol met gasten, veel meer dan we vermoedden. Na het ontbijt zijn we Den Burg weer ingegaan om te winkelen. Er is ook markt, maar die is ’s zomers veel groter en drukker bezocht. Bij de HEMA vonden we een trui voor mij die in Rotterdam niet meer te krijgen was. Elk nadeel heb zijn voordeel zullen we maar denken. ’s Middags stond De Rondrit op het programma. Via de geijkte plaatsen reden we kriskras over het eiland. Bij de vuurtoren, waar de F16’s van de luchtmacht oefenden, aten we patatjes met mayo. In Oudeschild, waar de belangrijke restaurants gesloten zijn voor het seizoen, begon het te regenen zodat we maar in de auto over de haven tuurden, alleen de thermoskan met koffie en kleffe broodjes met zweterige kaas ontbraken nog! De rest van de tijd scheurden we weer over Texels dreven. Het viel op dat er overal flink ge-, her- en verbouwd wordt.

Terug in het hotel bleken onze handdoeken niet vervangen. Nadat wij streng keken werd dat recht-gezet. Dat kan natuurlijk niet en ook van schoonmaken was geen sprake. Vanmorgen werd in de kamer hier-naast ook al geboord om een TV op te hangen. Het zijn van die kleine dingetjes. Vanavond gaan we naar de Kantonees, ik hoop dat ze Texelse eend hebben…