dinsdag 26 juli 2011

Bolussen

Schuilekster
Van wandelen zoals we afgelopen jaren hebben gedaan komt dit jaar niet veel. Geen tijd, geen zin, te warm of te nat. Zoals dit weekend, zo nat dat zelfs de eksters bij de huizen gingen schuilen. Maar vandaag scheen plotsklaps de zon. Carla ging vandaag liever naar buiten dan het huishouden doen en ik, geïnspireerd door Jos' posting op Facebook, had wel zin in Middelburg.

Inmiddels mag je op weg naar Zeeland wèl 130 km/h rijden, al is niet iedereen daarvan doordrongen. Het leverde een rommelig ritje op, vooral omdat voor mij een Duitser reed die het niet gemütlich vond dat ik hem inhaalde, wat een aantal spannende momenten opleverde. Gelukkig moest hij er bij Middelburg-Oost af. Wij parkeerden nabij het NS-station. We besloten eerst helemaal om het oude VOC-stadje heen te lopen, de zogenaamde bolwerkenroute. Het is in feite een langgerekt, om de stad gedrapeerd park. Vervolgens down town Middelburg. Helaas ontsierd door de eenheidsworst van de Nederlandse middenstand. Wel leuk was de antiekmarkt op de Vismarkt pal in het centrum en het Abdijplein, een oase van rust in de hectiek van doordeweeks Middelburg. Onderweg kochten we bolussen bij Bliek.

We besloten toeristisch terug te rijden via de Oosterscheldekering en dan op Neeltje Jans de bolussen soldaat te maken. Dat viel tegen, want daar kun je alleen parkeren bij het Deltapark voor 6,5€. Ik kreeg het idee door te rijden naar Westenschouwen, om Toledo's Hoeve te gaan opzoeken. Er was nog één parkeer-plaatsje vrij op de Steenweg en we liepen langs Toledo's pad naar de hoeve aan de Westenschouwenseweg. De bolussen waren toen al op.