zaterdag 12 mei 2012

Hindernissen

Het wordt eentonig. Als wij op vakantie gaan is er altijd wel iets. Nu staakten de Luchtverkeersleiders van Aeroporto Lisboa. Onze vlucht was al eens vervroegd van 15.30 naar 13.30 en deze week weer, naar 10.30 uur. Wat betekent dat we om 07.00 uur richting Schiphol moesten. Het werd een half uurtje later. Op de weg was het rustig dus we waren er in no time. Inchecken: vliegens en daarna even een boterhammetje gegeten. Boarding alsmede vliegen geen probleem. Landen, dat was het probleem. We moesten 20 minuten over Lissabon en Atlantische Oceaan cirkelen alvorens we mochten landen. Daarna het weerzien met Laura en Bruno en in de rij voor een taxi. Die vervolgens met ware doodsverachting richting Póvoa reed. bij het afrekenen was het 20€, terwijl er net 11€ op de meter stond, maar hij was het tarief voor de snelweg 'vergeten' aan te zetten.

Eenmaal thuis pakten we uit met uit NL meegebrachte etenswaren en andere noodzakelijkheden en gingen we boodschapjes doen voor de komende dagen. Daarna chillen op het balkon met een hapje en een drankje. Laura maakte echt heerlijke tonijnsalade met pasta. Enigszins bedwelmd en met volle maag zijn we toen nog even afgedaald naar het park voor een kopjen kofjen bij het Palacio da Quinta de Piedade. Helaas was het terras nèt dicht en zochten we onze toevlucht bij een nieuw terrasje vlakbij het winkelcentrum.

's Avonds heb ik me onledig gehouden met de virale infectie van Laura's laptop. Zij had in januari een usb-stickje met F-Secure (waarvan ik gratis 6 licenties heb via mijn XS4ALL abonnement) meegekregen maar niet geïnstalleerd. Gevolg: een 'ransomvirus', waar je moet betalen zodat het virus weer verwijderd wordt. En passant moet je ook je pincode invoeren en dan is het kassa voor de cyberboefjes. Gelukkig kon ik het virus verwijderen met een opstart cd van Kaspersky, een ander gerenommeerd anti virus programma. Eind goed al goed.