zondag 17 juni 2007

De Landing

Dag 3 | Op het onchristelijk uur van 05.00 Finse Tijd stonden wij op. Het werd een ware opstopping bij de trappen en lift. De auto moest achterstevoren een steile helling op, wat zowaar na twee pogingen lukte, het was namelijk nogal smal. Aan land had TomTom het even moeilijk met het GPS-signaal. In Helsinki reden we nog twee keer verkeerd. De snelweg hier is een soort oase waar je gerust je kinderen kan laten spelen! In het hotel aangekomen was er nog één kamer vrij, en dat om 08.30 uur! Met draadloos internet, dat niet altijd even goed werkt, overigens.

Hämeenlinna is een vriendelijk stadje waar eigenlijk niets te doen is. Een korte stadswandeling voerde ons langs een kofferbakmarkt, bruiloft, straatjes met houten huizen, een burcht ('linna' betekent burcht) et cetera. Heerlijke pizza gescoord en op het plein opgegeten, angstvallig gadegeslagen door twee heren zonder vaste woon- of verblijfplaats en waarschijnlijk ook zonder werk. Zij lieten zich de 12-pack heerlijk smaken.

Daarna op naar Aulanko National Park, een soort veredeld Kralingse Bos met bijbehorende plas(sen) en druk bezocht door picnickende gezinnetjes en (jonge) geliefden. Je kunt er ook wandelen, maar verdwaling (bewegwijzering in het Fins) lag op de loer, dus maar niet gedaan. Dan maar het terras van het hotel uitgeprobeerd. Ook weer aan het water. Daar was een piepklein vogeltje dat soms onder water dook voor voedsel. Vanavond nog even de stad in voor junkfood (lees: McDonald’s). Nog wat geslenterd en gelezen op het terras. Morgen Rauma, Yyteri en Vaasa.

Het Weer: 20º, zonnig met sluierbewolking.