maandag 12 juli 2010

Stemmingswisselingen

Krap een jaar nadat IKEA Sliedrecht sloot, opende Loods 5 er in 2007 haar deuren. Het is een winkel à la WoonStore ontdekten we zaterdag toen we er impulsief heen gingen, gewoon omdat het kan. Stomtoevallig vonden we daar eetkamerstoelen van het type dat we al een aantal jaren zoeken, maar dan betaalbaar. De vraag was of het onder onze tafel paste, met die armleuningen. We reserveerden er vier en reden naar huis om te meten. Ze passen niet, Carla niet blij.

Vandaag dacht ik: dan kopen we er toch een tafel bij? Carla blij. Op de WoonStoresite vond ik een tafel die wel geschikt leek, maar in het echt dus niet. Carla niet blij. Tot onze verbazing stond in dezelfde hoek ook die stoel, die we toch maar kochten. Carla blij. Nu nog een tafel. Bij de Trendhopper, Hartog Wonen en Profijtmeubel: nada. Het zijn overigens zaken waar we nooit komen en nu weten we ook waarom. Carla niet blij.

Toch maar naar IKEA? Na veel vijven en zessen kwamen we uit op de Torsby, chroom met wit glas. Loodzwaar en past wonderwel in de Peus (180 x 85 cm) en in ons interieur, met enerzijds grenen/zwart uit de oude tijd en anderzijds zwart/wit, glas en metaal uit de nieuwe tijd. Carla blij. Ik ook. Met dank aan Martin, voor het helpen plaatsen van het loeizware glazen blad.