zaterdag 30 oktober 2010

A room with a view

Ik heb op je auto gepast!
Om kwart over acht reden we weg. De avond tevoren had ik Laura's spullen al in de Peus geladen, alles paste wonderwel, inclusief jerrycan met benzine. Het ziet er naar uit dat we die niet nodig hebben, maar beter mee verlegen dan om verlegen. Vanmorgen vier tassen erbij met haar en onze spullen, op de achterbank. De reis ging voorspoedig... tot we in de buurt van Parijs kwamen. Bouchon na bouchon, eentje veroorzaakt door een vrachtwagen die de linker vangrails had geramd, vervolgens naar rechts slingerde en op zijn kant de rechter vluchtstrook op schoof (reconstructie is van mij). Eenmaal op de A86 ging het vlot, alleen liet TomTom het toen afweten, geen verbinding! Staken zeker?

Typisch Frans tafereeltje
Ik miste daardoor bijna de afslag naar de A10. Nabij Tours kwam hij weer bij. Onderweg rustten we natuurlijk braaf om de twee uur en tankten dan ook meteen. Geen problemen in dat departement. Wel is Euro95 sowieso schaars aan het worden, je kunt bijna alleen maar E10 tanken, dat is Euro95 met 10% alcohol. Niet alle motoren kunnen daar tegen en het wordt dan ook afgeraden. Beter is het dan om Euro98 te nemen.

Eindbestemming vandaag is Poitiers, Hotel Ibis om precies te zijn. Het staat op een reusachtig Zone Industrielle, met pal aan de overkant een Auchan. Daar zijn we meteen even boodschapjes gaan doen, een flesje Entre Deux Mers en Pain Parisien met Saumon voor vanavond en Chiffonnade Jambon Serrano voor morgen. Kunnen we alvast aan de Spaanse slag wennen!

View from the room