zaterdag 18 april 2009

Opening van het seizoen

Yoghurtdrank drinken heeft zo zijn voordelen. Bijvoorbeeld punten sparen van Optimel en daarmee een weekendje in een NH Hotel scoren. Je kon uit een aantal hotels kiezen, Sparrenhorst in Nunspeet leek ons het leukst. We reden via Lelystad, alwaar we gingen shoppen in Bataviastad. Eigenlijk gingen we voor Carla maar het liep uit op twee Levi’s 506 en een paar Asics Mexico Mid Runners voor mij. Om ook de broodnodige VOC-mentaliteit te ondergaan gingen we ook even langs de Bataviawerf waar de Batavia aangemeerd ligt. Daarnaast lag nog een ander schip in aanbouw waarvan de naam me ontschoten is. Het is prachtig weer, 20 graden maar wel een stevige bries.

We rijden naar Nunspeet op de Veluwe via allerlei provinciale weggetjes. TomTom slaat zich er dapper doorheen. Het hotel ligt verscholen in het struweel en bosschages van suburban Nunspeet. Tijdens het inchecken moet ik het paspoortnummer van Carla op een formulier invullen. Ik gok op het nummer helemaal onderaan. Dat heeft 48 posities en dat pas niet goed in de daarvoor gereserveerde ruimte. Het blijkt dat ik het verkeerde nummer heb uitverkoren. Carla kwam (ook nu weer, na twee drankjes) niet meer bij. We willen de buurt verkennen, maar kunnen de weg naar het centrum niet vinden. We komen wel langs een moskee (ooit de eerste in Nederland), waar zich een groot aantal mensen verzamelt voor een trouwerij.

Op het terras scheen lekker het zonnetje en wij genoten van een cocktail. Voor het diner gaan we nog even op de kamer indrinken met een illegaal binnengesmokkeld rosétje (Fat Bastard). Het dinertje zelf is een succes. Een amuse van kalkoenborstfilet, voorgerecht kalfsrollade en hoofdgerecht rack of lamb met asperge en wortelpuree. Alles gegarneerd met rosé of rode wijn. Ook het dessert was super, ijs, kletskop, spekkoek en bosvruchten. We maken nog even een avondwandeling door hartje Nunspeet en dan lekker het mandje in...