donderdag 19 augustus 2010

Domper

17 augustus 2010 |
Het regent gestaag: soms miezert, soms stort het. Het is uitverkoop bij IKEA, dus dat leek ons wel wat. Onderweg komen we langs de Intratuin, waar we een bezem en een cadeautje voor onze gastmensen kopen. In Hengelo kijken we ook even naar laptops bij de BCC. Carla geeft me de vrije hand, maar ik wil toch even weten wat zij per se wel of niet wil, qua afmetingen, type beeldscherm (glimmend of niet) et cetera. Ik ben weer wat wijzer. Er pal naast zit de MediaMarkt en het regent nog steeds, dus... De uitverkoop bij IKEA valt zwaar tegen. Onverrichter zake keren we terug, we vermaken ons binnen wel.

18 augustus 2010 | Woensdagochtend gebeurt het meest onverwachte. George, Hannie's vader, belt met de mededeling dat Annie, Hannie's moeder, vannacht in haar slaap is overleden. Hij wil Hannie's mobiele nummer weten, maar kan het in de paniek niet vinden. Ik geef het nummer door. We besluiten meteen bij hem langs te rijden om te kijken hoe het met hem en zijn zoon, George jr. die bij hen woont, gaat. Bekomen van de eerste schrik zijn ze goed aanspreekbaar. De verhalen komen los, hoe ze was en hoe ze is heengegaan, zo volkomen onverwacht. Annie is 83 jaar geworden. Hannie, Helmut en de kinderen komen meteen vanuit Frankrijk naar huis gesneld. 
 

 
We zouden naar Zwolle gaan en besluiten dat alsnog te doen. Het regent nog steeds, flink hard ook. In Zwolle klaart het op. Ik had een adresje gevonden waar onder andere modelautootjes worden verkocht. De keus is beperkt, maar gelukkig vind ik twee Peugeot taxi's, een 203 en 403, respectievelijk uit 1954 en 1964. Zwolle is best leuk, maar wij zijn toch te veel uit het veld geslagen. Tot overmaat van ramp is het kermis, midden in de stad. We hebben er geen zin in en rijden enigszins bedremmeld weer naar huis. Na het eten rest ons een boek te lezen, MadMen kijken lijkt ongepast. Rond 02.00 uur komt de familie, na George sr. en jr. in Doetinchem te hebben bezocht, thuis. We praten nog wat na en rollen om 03.00 uur in bed. De volgende morgen nemen we afscheid en rijden weer richting Rotterdam.