zondag 15 augustus 2010

Kikkerlandje

Vrijdag 13 augustus | Morgen vertrekt Laura voor onbepaalde tijd naar Lissabon. Ze gaat voor een half jaar samenwonen met haar vriend Bruno en wie weet, blijft ze er. Ze vliegt vanaf Luchthaven Keulen-Bonn, waar de tickets echt het goedkoopst zijn. Dat lijkt ver, ware het niet dat wij vandaag naar Enschede vertrekken voor een korte vakantie. Laura gaat mee en we brengen haar zaterdag dan verder. Na een emotioneel afscheid van Mariska rijden we fluks richting Enschede. We hebben eten meegenomen en 's avonds genieten we van een gegrild kippetje, gebakken aardappeltjes en sla met spek en parmezaan. Dan vroeg naar bed, en weer opstaan om 04.30 uur.

Zaterdag 14 augustus | Het vliegtuig vertrekt om 10.00 uur, twee uur rijden , inchecken en wegwezen. Het gaat allemaal voorspoedig. De terugreis ook, we stoppen even in Bottrop voor een boterham en zijn voor de middag weer terug. Nog even de plaatselijke economie stimuleren (Shell, AH) en de rest van de middag hebben we lezend in de tuin doorgebracht. 's Avonds, na twee afleveringen MadMen (seizoen 3) gingen we vroeg naar bed, kapot waren we. We sliepen tot 's anderendaags 12,00 uur!

Zondag 15 augustus | Volgens een niet nader te noemen bron was het koopzondag in Enschede. Wij er heen maar de voortekenen waren niet best. Het was niet druk op straat en ook de parkeergarages waren vrijwel onbezet. Eenmaal op straatniveau werd het duidelijk: geen koopzondag!

We zijn uitgeweken naar Ootmarsum, een dorp ten noorden van Enschede. Het staat te boek als een soort openluchtmuseum. Als we aan komen rijden is het hartstikke druk: koopzondag! De middenstand is wel enigszins beperkt, het zijn vrijwel allemaal galeries, kunsthandels en designwinkeltjes, het publiek navenant kakkineus. Ons oog valt op de collectie van Jasper Oostland, een schilder uit Groningen. Vooral zijn glicées (reproducties) over boomkikkers sprak ons erg aan. We houden hem in de gaten!