woensdag 27 juni 2018

Berg en dal


Vooruit, een eenvoudig ontbijt en daarna boodschappen doen in CF. De tocht via het kronkelweggetje gaat steeds beter. Eerst de Penny Market (ontbijtspek gevonden!), een soort ALDI en daarna de Conad, meer een AH-erlebnis. Eigenlijk zoals thuis. 

Het is al lekker weer en na de lunch gingen we in de buurt wandelen. Het is semi bergachtig hier met rotsachtig beboste hellingen en gravelpaden. Er zijn hier opvallend veel vlinders en de vogels hoor je overal kwetteren. De rotsen zijn eigenlijk plakjes steen die na miljoenen jaren de moed een beetje hebben opgegeven, ze vallen uit elkaar bij het minste geringste. Bovenaan gekomen hebben we een schitterend uitzicht over de omgeving (lees: CF en de meer wijde omgeving daaromheen). Een beetje heiig is het wel. Hier is ook een monument voor Fabrizio Meoni, geboren in CF en verongelukt tijdens de Paris Dakar rally waarna hij overleed aan een hartstilstand.


Op de terugweg nog even het erf en de gebouwen van de naboer bekeken, een schitterende verzameling ouwe meuk, maar ik kan er geen genoeg van krijgen. Ouwe brommers, fietsen, scooters, een FIAT 850 en heel veel hout. De hondjes van de buurvrouw begroeten ons luid blaffend maar bedaren als ze ons herkennen, het zijn eigenlijk heel lieve beesten. 


De rest van de middag heerlijk lezend doorgebracht met een Corona in de aanslag. Net voor het eten nog even geborreld met onze gastmensen , dat begint al een traditie te worden!