zaterdag 30 juni 2018

One fine day


Een rustdag. Wat heet, toch maar de was doen en dan boodschappen. Foto's maken van de tuin en vanuit de luie stoel van de vlinders die hier rondfladderen en dan lekker een boekie lezen.  Hein werkte gestaag door aan zijn paadje. 's Avonds makkelijk gegeten met bij de Conad gekochte gegrilde kip,  gebakken krieltjes en een zelf in elkaar geflanste salade. Morgen vervullen we een lang gekoesterde wens van Carla...



Vandaag is de grote dag! Terwijl meneer zelf net in Nederland was voor een concert aan zee, zijn wij naar Sting's nederig stulpje geweest hierzo in Toscane. De villa, die ook verhuurd wordt, was helaas niet toegankelijk, dus moesten wij ons tevreden stellen met een bezoekje aan de farmshop, genaamd Tenuto il Palagio. Tenuto is een term om een toon net zo lang aan te houden zodat deze tot zijn recht komt. Wist ik ook niet. Maar dat terzijde. Het is ruim een uur rijden, makkelijk te vinden en prachtig gelegen. We hebben er wat wijn gekocht (de duurste maken we soldaat op ons 40-jarig huwelijksfeest) en olijfolie. Alsmede wat cadeautjes voor het huisfront. Wie Il Palagio (het paleis) zelve wil bezoeken wordt ernstig gedwarsboomd, maar er is voor de doorgewinterde stalker (Carla) wel een manier te vinden om een glimp op te vangen van dit luxe complex. Hier wordt ook alle groente en zo verbouwd voor in de winkel. De nabij gelegen Chiesa Di Sant'Andrea is ook de moeite waard, als je van afbrokkelende, half uitgebrande ruïnes houdt tenminste. 



Op naar Siena, dat ligt mooi op de route terug. Via heerlijke kronkelweggetjes spoedden wij ons naar dit historische stadje, waar toevalligerwijze overmorgen de Palio wordt gehouden. De plaatselijke horeca en ongeduldige drinkebroeren zijn er alvast druk mee. Het is erg warm en Carla wil wel weer op pad. Op aanraden van Hein rijden we via de Crete Senesi weer naar huis. Een prachtige tocht door heuvellandschap met wuivend graan. De dag wordt afgesloten met een glaasje wijn met Janneke en Hein daarna een pannetje opgewarmde pasta. We gooien niets weg!