zondag 8 juli 2018

Arrivederci


De laatste echte vakantiedag. Het ziet er naar uit dat het gaat regenen, in de middag breekt inderdaad het onweer los en stort het enige tijd. Was wel nodig. Het plan was om nog even bij Hein achterop de quad de berg op te gaan. Na de regen is er waarschijnlijk een watervalletje in het bos, maar dat viel een beetje tegen. Het was zo droog dat de aarde al het water absorbeerde en het stroompje was minimaal. Toch leuk om nog even te zien. Daarna de berg op en via allerlei steile weggetjes naar het kastanjebos waar elk jaar de buurman schoon schip houdt om kastanjes te (laten) rapen. Als afsluiting hebben we gezamenlijk curry gegeten en alle restjes wijn opgedronken. Toen dat op was toch maar weer een nieuwe fles opengemaakt...





7 juli 2018
De terugreis maakten we in omgekeerde volgorde en verliep zonder noemenswaardige incidenten. In plaats van de tunnel namen we nu de Gotthardpas en dat was niet verkeerd. We sliepen weer in hetzelfde hotelletje en aten ook weer in het belendende restaurant, ik T-bone steak en Carla dorade met risotto (zonder kaas, maar niet heus...).

 
8 juli 2018
Op de heenweg zagen we in de buurt van Mulhouse borden staan "Usine Peugeot Citroën", en we waagden hier nu een omweggetje aan. Momenteel wordt hier o.a. de Peugeot 2008 in elkaar gefiguurzaagd. Helaas was het terrein niet toegankelijk voor particulieren dus moesten we ons vergapen aan een enorm parkeerterrein met auto's en rechtsomkeert maken, waarna we schoorwielend de weg naar huis aanvaardden.

Lieve Janneke en Hein, het was fantastisch! We komen volgend jaar zeker terug.

Meer info: