woensdag 4 juli 2018

La vita è bella


Weer een rustig dagje, min of meer uitgeslapen en na het ontbijt boodschapjes doen. We eten hier heel veel fruit (meloen, wilde perziken, kersen), Italiaans brood natuurlijk met heerlijke vleeswaren en schapenkaas (ik dan, Carla gruwt van kaas, die gekke meid). Na de lunch het terras ingericht om, met de camera in de aanslag, het volgende boek ter hand te nemen. Eindelijk een hagedisje gesnapt, die beesten zijn zo snel dat het heel moeilijk is daar een fatsoenlijke foto van te maken. Het avondmaal bestond voornamelijk uit speklapjes (met zwoerd!), vegetarische focaccia en (weer) Surinaamse komkommersalade. Carla heeft een wild zwijn gehoord. Dat werd tijd!



Carla had haar zinnen gezet op Arezzo, de hoofdstad van deze provincie, waar het merendeel van de film La Vita è Bella is geschoten. Via de VVV, waar we enige uitleg en een kaartje ontvingen, konden we de diverse locaties opzoeken, waar een bord de diverse scenes uitbeelden en waar we zowel bord als omgeving op de gevoelige chip vastlegden. Dat was meteen een goede leidraad om de stad te bezichtigen. Het viel helemaal niet tegen, dat Arezzo. Het was wel warm en Carla kan daar niet zo goed (meer) tegen.




Janneke en Hein hadden ons uitgenodigd voor een barbecue, bereid in het buitenkeukentje van de studio waarin zij verblijven tijdens ons verblijf in hun huis. We begonnen met mosselen op Italiaanse Wijze (hoop ik), vervolgens vispakketje, kipspiesjes en voor de diehards ook nog werkelijk heerlijke hamburgers. Een en ander vergezeld van aardappel- en rijstsalade en de nodige alcoholische versnaperingen. Wij werden op onze beurt dan weer opgegeten door de talrijke muggen en andere insecten van bedenkelijk pluimage. Moet je er wel voor over hebben!