donderdag 5 juli 2018

Val d'Orcia


Een must schijnt het te zijn, een dagtrip per automobiel door de Val d'Orcia. Dat hebben we geweten, want dat klopt. Op weg er naar toe deden we nog even Lago Trasimeno aan, nu aan de westkust. We parkeerden in Castiglione del Lago bij het politiebureau en wandelden noordwaarts, tot een verlaten plek waar waarschijnlijk vroeger water uit het meer werd gepompt en gezuiverd voor menselijke consumptie. Mooi verval.



De tocht kon nu echt beginnen. We hadden de gouden tip gekregen te starten in Monticchiello, een stokoud alsmede piepklein plaatsje. Vandaar reden we via Pienza, San Quirico d'Orcia, Bagno Vignoni, Castiglione d'Orcia en Rocca d'Orcia de hele vallei rond. Werkelijk schitterend!
Bij tijd en wijle was het bloedheet en Carla zat er op een gegeven moment echt doorheen, dus zijn we via andere omwegen dan heen weer teruggereden en via de supermarkt huiswaarts gekeerd. 



Nog even nasudderen op het terras en toen lekker linguine met garnalen gegeten. Morgen de laatste dag, doen we rustig aan en besluiten met een dinertje met onze gastmensen alhier in Casa Gambaroncia! Onthoud die naam nou toch mensen!!
\