woensdag 4 september 2019

...Nothing like the Tuscan sun

3 september 2019 | Na al het zwijnengeweld chillen we de volgende morgen in de tuin.



De middag is gereserveerd voor een bezoekje aan Arezzo, aangezien dat de grootste stad in de buurt is en Laura wel eens een winkeltje of wat wil zien. Arezzo is, zoals we allemaal weten, het decor voor de film La vita è bella. Maar dat terzijde. Het is, zoals eigenlijk elke dag, behoorlijk warm en zonnig. Gezien mijn naam (Leo), ben ik altijd op zoek naar beeldhouwwerk of terra cotta met een leeuwenkop. Ik had geluk, bij een antiekzaakje onder de bogen aan de Via Giorgio Vasari stond een mooie kop op de stoep. De meeste winkels staan aan de Corso Italia, maar zoals altijd zijn de zijstraatjes net iets interessanter. Laura kan alleen niet heel lange stukken lopen in deze hitte en de steile hellingen helpen ook niet echt. Wel hebben we bij Dirty Rat aan de Via Cavour heerlijk wat gedronken, dit is echt een leuk stijlvol zaakje.


4 september 2019 | Morgen is alweer Laura's laatste dag met een bezoek aan Pisa, dus vandaag gaat zij lekker haar eigen ding doen en uitrusten. Wij daarentegen gaan weer naar hutje en boerderijwinkel van Sting! Carla is al helemaal hyper en ik vind het ook wel leuk. Vorig jaar waren we hier natuurlijk ook al en toen hebben we wijn en olijfolie gekocht. Dat is inmiddels op (op één fles na, die bewaren we voor ons 40-jarig jubileum). Dit jaar is niet anders, weer wijn en vooruit, ook wat olijfolie, ook weer voor de thuisblijvers. Tevens kocht ik een geinige kurk/dop met de Chianti-haan daarop afgebeeld.


De villa ligt een stukje verderop en daar is ook niets veranderd. Meneer is sowieso niet thuis. We lopen een beetje rond, langs de tuinderij, olijf- en wijngaarden, de heuvel op het bos in en langs het kerkje naar de beek die, vanwege de welig tierende watervegetatie, af en toe overstroomt, zo lezen we op een bord. Van Janneke hadden we de tip gekregen langs Radda in Chianti te rijden, dus dat was onze volgende stop.


Radda in Chianti is een piepklein stadje, maar met een grote aantrekkingskracht op toeristen. Je kunt er heerlijk rondstruinen, in en om het stadje. Het uitzicht naar de Toscaanse heuvels is werkelijk schitterend. Maar genoeg genoten, we moeten op huis aan, ernstig snel tanken en dan vanavond genieten van de afscheidsbarbecue.


Tja, die barbecue, laten de foto's voor zich spreken!