zaterdag 27 maart 2010

Voor geen meter

Parkeren
Stadstoezicht beschermt in de aanloop naar 31 december alle ruim 2.500 parkeerautomaten in de stad tegen vandalisme. Op 2 januari moeten alle automaten het weer doen. Wanneer u rondom de jaarwisseling een parkeerautomaat aantreft die afgeschermd is, hoeft u geen parkeergeld te betalen.

Tot zover de site van de gemeente Rotterdam.

Desondanks deed de parkeermeter op de 1e Blekerhof, hoewel niet afgeschermd, het op 2 januari het voor geen meter, wat mij prompt een naheffingsaanslag parkeer-belasting oftewel een prent opleverde. Aangezien ik het niet eens was met deze gang van zaken, heb ik bezwaar aangetekend. Dat kan du moment je het Duplicaat Naheffingsaanslag Parkeerbelasting met acceptgirokaart van de Dienst Gemeentebelastingen hebt ontvangen. Je moet wel eerst betalen. In de bijgesloten toelichting Parkeerbelasting wordt uitgelegd wat je rechten en plichten zijn. Helaas is het Bezwaarschrift niet toereikend voor de hierboven geschetste situatie. Je kunt eigenlijk alleen bezwaar maken, als je kunt aantonen dat je WEL betaald hebt! Vandaar dat ik er een briefje bij gedaan heb waarin de situatie nader wordt toegelicht.

Vandaag plofte de Uitspraak op Bezwaarschrift Parkeerbelasting op de mat. En verdomd, de boete en zelfs het parkeertarief zelve zijn kwijtgescholden. Er bestaat dus nog zoiets als gerechtigheid!