zaterdag 6 augustus 2011

Havezate

Afgelopen donderdagavond begon dan eindelijk ons jaarlijkse tripje naar Enschede. Omdat het in het Oosten nogal geregend had de afgelopen dagen, inspecteerden we eerste de kelder/parkeergarage. Een paar jaar geleden was die ook al eens ondergelopen, dus effe checke kon geen kwaad. Gelukkig hielden we droge voeten. Op weg naar boven hoorden we ineens 'is daar iemand?'. De buurvrouw, die verwachtte ons pas de volgende dag. Die besteedden we aan boodschappen doen bij de AH, shoppen bij Intratuin en IKEA Hengelo en luieren in de tuin. 's Avonds aten we mosselen en maakten we nog een wandeling door Bomenmuseum West, alvorens Carla vroeg haar mandje inging en ik tot laat TV keek.

Tim...
Vandaag stond een wandeling op het programma. Drenthe ligt akelig dichtbij, dus ik had weer een wandeling opgezocht in 'De mooiste wandelingen in Nederland', ditmaal in Havezate De Klencke. Startpunt ligt in Aalden en daar kun je alleen snel komen door Duitsland. Op de Autobahn met een gangetje van 150km/h, dat ligt mij wel. In Nederland mochten we ook een stuk met 130km/h rijden. Aalden is een brinkdorp. Er staan talloze monumentale boerderijen, de één nog mooier dan de ander. Daarna volgt een stuk met uitgestrekte akkers, alras overgaand in 'essen', traditionele akkertjes, wei- en hooilanden.

Veel fietsers op de been.
Bij Havezate De Klencke kom je in een meer bosrijk gebied, met o.a. jeneverbesstruiken. Daarna, op de terugweg werden we gaandeweg toch wel een beetje moe. Het is, tegen de (weers-)verwachting in best aardig weer, warm maar drukkend en af en toe schijnt de zon ook nog. Aan het eind van de rit klopt de kaart ook niet meer. De beek die we volgen, de Westerstroom, houdt ineens op en we ploegen door kniehoog gras naar het eindpunt Aalden, waar Carla twee softijsjes scoort. We zijn nèt op de terugtocht of het begint te regenen. We rijden weer de 'mijdt de snelwegen' route en zijn tegen zessen thuis. Snel tomatensla maken, die we met het koude kippetje en vergezeld van een lekker glaasje wijn verorberden.