woensdag 3 november 2010

Gezellig!

Ondanks het prachtige zomerweer hebben we vandaag hard gewerkt. Carla en ik hadden besloten Laura en Bruno een beetje op weg te helpen met de inrichting van hun appartement. In de praktijk betekent dit: IKEA! Er zijn er slechts twee in Portugal, en één ervan op steenworpafstand in Loures. Het is nog een spiksplinternieuwe ook. Laura dacht dat we alleen een TV-kast zouden betalen maar deze ene keer betalen we alles. Gelukkig was ze daar niet op voorbereid dus het bleef binnen de perken. Haar oma financiert een aantal elektrische apparaten, dus daarvoor gingen we naar Worten, een grote elektronicaketen in Alverca. Nadat Laura een en ander had uitgezocht bleek dat ze geen enkel item op voorraad hadden. Na enige discussie zijn we naar de Jumbo gegaan, waar ze wel alles van haar gading hadden. Zelf kocht ze nog een LG flatscreen-TV. Ze is helemaal happy en Bruno natuurlijk ook.

Helaas een beetje bewogen
Terug in het appartement gingen we natuurlijk meteen aan de slag: TV-kast, salontafeltje, gordijnen, TV, et cetera. Alles moet op tijd klaar zijn omdat vanavond een aantal vrienden langskomen die gaan koken en dan gezellig met elkaar eten en drinken. We hebben toch tijd genoeg omdat het eten hier zo'n beetje vanaf 21.00 uur begint. Laura's vrienden Ivone en Filipe (spreek de laatste e niet uit) kwamen eerst en  met hen maakten we het voorgerecht. Hoofdmoot is geflambeerde worst (chorizo, bloedworst) uit een aardewerken bakje gevuld met pure alcohol.


Ik maakte de salade en mocht ook een worstje cremeren. Filipe is meerdere malen in Nederland geweest, onder andere voor studie en stage, en zijn stopwoorden zijn Precies! en Gezellig!. Dat was het. Daarna kwam wervelwind annex zwemleraar Bruno erbij die het hoofdgerecht zou maken, wat weer een uurtje in de keuken opleverde. Om 23.30 uur zaten we eindelijk aan het diner wat zeer geanimeerd verliep, om maar eens een eufemisme te hanteren. Halverwege de nacht was het voorbij en gingen we doodmoe maar zeer voldaan het mandje in.