vrijdag 23 oktober 2009

Rotterdam op zijn smalst

Het weer nodigde ons vandaag uit weer eens een wandeling te maken, dicht bij huis dit keer. We liepen de straat uit, die bijna naadloos overgaat in voet- en fietspad richting Schollebos, Capelle aan den IJssel. Omdat de jeugdige delinquenten op hun scootertjes hier de boel onveilig maken, heeft de gemeente besloten een hek te plaatsen waar je alleen stapvoets doorheen kunt laveren. Tenzij je natuurlijk om het hek heen rijdt, over de stoep, voetpad en/of gras. Dit blijft namelijk onbehekt, vanwege de bereikbaarheid voor de hulpdiensten. Verder hebben ze het bord (brom-)fietspad achterstevoren opgehangen. Ben benieuwd wanneer dit debacle adequaat wordt opgelost.

In het park zelf was het weer een watervogelfeest. Reigers, aalscholvers (schollevaren in oud Nederlands), waterhoentjes, meerkoeten, eenden, futen en zwanen. We liepen via Bermweg richting Aldi, waar we niet zo gek vaak komen. We zijn meer van de Lidl. We zochten de beruchte Prosecco in blik, die niet meer zo mag heten. Helaas was het op.

Op de Bermweg zag ik een bord, 'DAMES HAKKEN'. Zeker een variant op zwientie tikken, een Oost-Nederlands gebruik waar ik tijdens ons verblijf in Enschede heen wilde, maar door Carla werd teruggefloten. Zij vindt dat dierenmishandeling, maar volgens mij hebben de achtervolgers het veel zwaarder!