vrijdag 23 juni 2017

Couleur locale

Vandaag is het dus weer bewolkt. Ik zie er inmiddels uit als de Singing Detective zonder zalf, zwaar aan het vervellen aangezien ik nooit zonnebrand gebruik. We hadden al besloten vandaag in en om het dorp te gaan wandelen, want vanavond is Het Muziekfeest. Dit evenement wordt met affiches en spandoeken aangekondigd. Overal in de omgeving is dit hèt weekend om een of ander feest te organiseren.

Achter ons huisje staat een aantal enorme rotsblokken waaromheen en tussen een huis met schuur en garage zijn gebouwd. We belanden via landweggetjes, omgeven door akkers met uien en boontjes, op de begraafplaats van het dorp, waar de kruizen niet te tellen zijn. We zijn in een uitermate katholieke omgeving. De kerk in het dorp is eenvoudig, het interieur sleets. De enige luxe zijn de gebrandschilderde ramen met religieuze taferelen, ongetwijfeld bekend bij de incrowd.



Peugeot 504 Coupé V6, een juweeltje
We lopen naar de baai, langs een schitterende diep olijfgroene Peugeot 504 coupé, met V6 motor. Adembenemend. Na een petit pique-nique op naar het strand. Het is ebber dan ooit en we sjokken over zand en duin richting zee, waar we het loze vissertje ontwaren die met zijn bootje op een kar naar de waterlijn loopt, vervolgens de kar terugbrengt, weer naar de boot loopt, met het bootje naar een grotere boot peddelt en daarmee gemotoriseerd het ruime sop kiest. Via een veldje met geboomte en een stel paarden lopen we weer op huis aan.


Na de thee met gebak lopen we weer naar het dorp voor het muziekfestijn. Het blijkt op de aangekondigde tijd nog in opbouw. Een podium voor de Mairie, ranzige charcuterie et saucisson kraam, bar en barbecue pal naast de kerk. Plots klinken er kinderstemmetjes, de lokale kleuter- en basisschoolkinderen laten zich van hun beste kant horen. Schattig is het woord geloof ik… Na een uurtje hebben we het wel gezien en wandelen inmiddels weer in de zon huiswaarts.