woensdag 28 juni 2017

Joie de vivre

Vandaag blijven we in de buurt. De hele nacht regende het gestaag, maar het knapte zienderogen op tot zelfs het zonnetje verscheen. Deux baguettes tradition, deux pains au chocolat et deux croissants gehaald voor het ontbijt en lunch, alles op ons gemakje. De heg in de buurt werd gekortwiekt door een tractor met een hydraulische arm en roterende messen. Zag er heel high tech uit. Zo’n beetje de laatste boodschappen gedaan in Lesneven, inclusief verse erwtjes in de dop voor in de paella.

Door akkers en velden
De promenade du jour ging via het dorp naar een menhir in de buurt, de Menhir de Menoignon. Niet zo groot als die van vorige week maar toch een flinke, een beetje verstopt tussen akkers en geboomte. Daarna richting zee nabij Brignogan-Plages, waar we een colaatje wilden drinken op het terras. Geen bediening. Dan niet! 

Menhir de Menoignon
Meer akkers en velden
Via het strand, met ontzettend veel rotsen teruggelopen, waar Carla tot haar vreugde een felbegeerde St. Jakobsschelp vond. Die zijn hier dun gezaaid dus dat is een meevaller. Onder het genot van een paar Corona’s paella voor twee dagen gemaakt. Beetje improviseren, maar het is weer goed gelukt!