zaterdag 24 juni 2017

Morlaix

Zaterdag is marktdag in Morlaix. Dat komt goed uit want we willen wel eens wat stadse drukte ervaren. Het is een kleine drie kwartier rijden, een mooie route ook. Het is helaas wel weer bewolkt. Het was even zoeken naar een gratis parkeerplaats, maar het wordt goed aangegeven. De wandeling naar het centrum leidt langs een stroompje dat in de Rade de Morlaix uitmondt. We werden meteen geconfronteerd met een affiche van de gemeente om je kat te laten steriliseren.

Het boekje sprak van kramen in alle straten, maar dat viel tegen. Wat mee viel was Viaduc de Morlaix, het spoorwegviaduct dat hoog oprijst boven de stad, meer dan 62 meter hoog,  292 meter lang en helemaal van graniet. Er is ook een voetgangersgedeelte halverwege met mooi uitzicht over de stad enerzijds en de Rade de Morlaix anderzijds.

Viaduc de Morlaix

Impasse de la Roche
We liepen terug naar de stad via de Impasse de la Roche, volgens ons een supersmal steegje uit de middeleeuwen. De markt is verdeeld in twee gebieden, een soort braderie en een markt met regionale producten. Hier is uw gulden beslist geen daalder waard en enge ziektes liggen voor de verwende Nederlandse maagjes op de loer, aangezien het er niet overal even hygiënisch aan toe gaat. Je kan hier ook terecht voor een kartonnen doos gevuld met wel tien kittens. 

Op zoek naar een plekje om te eten raken we verzeild nabij de Rade de Morlaix, wel allerlei watervogels maar geen restaurants. Uiteindelijk belanden we, onder de rook van het viaduct, in restaurant La Marmite, waar o.a. mosselen worden geserveerd. De bediening is top, de mosselen ook en beslist niet duur! 



Het eten voor komende dagen hebben we toch maar in de Hyper Casino gekocht, vanavond lekker makkelijk, stokbrood met paté en wijn, meloen met rauwe ham vooraf…