zondag 18 april 2010

Flower Power


Bloesemtijd. Gisteren was de 19e Nationale Bloesem Wandeltocht, waar ruim 30.000 deelnemers kwamen opdraven. Dat is ons echt te veel, dus gingen wij een dagje later. Het begon al goed, op de afslag richting A20 werden we geschampt door een wegpiraat. Ik stopte op de vluchtstrook, maar de dader reed snel door. Ik heb hem niet meer gezien. De schade viel gelukkig mee, een paar schaafjes, zij het wel op mijn splinternieuwe bumper. Shit happens. Onderweg ging Carla nog even langs de McPee (©arla).

We parkeerden bij de veiling van Geldermalsen en liepen langs de Linge, door het prachtige dorpje Deil richting Enspijk. Deze wandeling hebben we al twee keer eerder gedaan, de eerste keer zelfs op gewone schoenen, de wandelschoenen waren we vergeten. Er waren berichten dat er nog geen bloesem zou zijn vanwege de late lente, maar het viel mee. De peren bloeien al, de appels nog niet.

We staken de Linge over met het pontje van Enspijk. De wandeling voerde vervolgens door de Heerlijkheid Mariënwaerdt. Het is toch best druk, de hele meute loopt gelukkig over de Appeldijk, wij dwalen af en lopen langs de spoorbaan waar Arrivatreinen langsrazen. We zagen nog een ooievaar op zijn nest. De meeste boomgaarden vindt je langs de Lingedijk nabij Tricht. Dan zijn we al weer bijna rond, nog even over de spoorbrug bij Station Geldermalsen en dan.... een appeltje schillen!